Social Icons

Pages

15 Aralık 2008 Pazartesi

Kavun Tatlısı

Malzemeler
1 Adet kavunun yarısı
Yarım limonun suyu
3 Çorba kaşığı beyaz şarap
2 Adet şeftali
1 Tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
Yarım su bardağı ahududu
Süslemek için :
1 Adet dilimlenmiş şeftali
3-4 Adet ahududu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Kavunun kenarlarını bıçak yardımı ile üçgen biçimde kesin.
İçini dondurma kaşığı ile top top çıkarın.
Yarısını ayırıp, diğer yarısını bir kabın içine koyun ve bu kaba limon suyu ve şarabı da ekleyin.
Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış şeftalileri ekleyin.
Tatlandırıcıyı ve ahududuları da ekleyip, karıştırın.
Kavunun içine doldurun.
Kalan kavunun içini malzemelerin üzerine şekilli olarak yerleştirin.
Üçgen kestiğiniz kavunun kenarlarına şeftali dilimlerini yerleştirin.
3-4 Adet ahududuyu da ekledikten sonra buzdolabına koyun.
Hafif soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız